Seinamaaling uues majas. Autor Evar Riitsaar.

Mis ja kus

Traditsiooniline seto leelo, keel, kaunid rahvariided ja kaunis käsitöö. Need on vaid üks osa piirkonna mitmekesisest kultuurist, mis ajakatsumustele vapralt vastu pidanud. Nii on ka piirkonnale omane toit säilitanud oma näo ja maitsed. Seda isegi siis, kui ajaga muutuv tooraine esitab traditsioonidele väljakutseid.

MIS - SETO SÖÖGID
Seto rESTos pakume võimalust osa saada traditsioonilisest seto söögist. Elustades unustatud vana, püsides aastaaegade rütmis ja tuues menüüsse roogasid ning toorainet, mis täna seto köögis on unustusse vajunud või mida väga vähe piirkonnas kasutatakse, püüame hoida seda väärtust, mis olnud ja olemas.

Toidukraami hangime nii põllult, naabri käest kui ka kaupmehe varudest – ikka sõltuvalt ajahetkest ja selle võimalustest. Toidulauale toovad värskust ja üllatusi talu oma ürdiaed, salatipeenrad, marjapõõsad ja metsalähedus. Meie põhirõhk ei ole keerulisel kulinaarial, vaid lihtsusel, mis toetatud traditsioonidest.

KUS - SETOMAA TURISMITALOS
Meie kodu on Setomaal, Meremäe vallas, Setomaa tipu jalamil asuvas Mäealuse talus. Siin, kus asub  SETOMAA TURISMITALO.

Külastajaid kostitame peamiselt talukompleksi uues majas, kus püstijala peo jaoks ruumi ca 200-le inimesele.

Väga erilistel juhtudel saavad kostitused teoks ehtsas seto kodus, kus võetakse vastu maksimaalselt 17 inimest.

Õdus suvehommik tagatare terrassil
Sügisesed hetked soojas tagatares
Tagatare Pühasenulk
Privaatne
Vana õunapuu esimeses talvelumes
Mis ja kus
Mis ja kus
Mis ja kus