Seto kokaraamat

Seto kokaraamat "Seto Köök põlvest põlve"

Raamatu autoriteks on  Laivi Mesikäpp ja Indrek Kivisalu.

Kokaraamatusse on koondatud valimik Meremäe piirkonna 20. sajandi esimesele poolele omaste traditsiooniliste roogade retsepte koos nende tänapäevaste väljendustega. Nii käivad vana ja uus retsept käsikäes ning jutustavad oma loo - mis oli ja milline on võimalus hoida esivanemate tarkust järeltulevatele põlvkondadele. Retseptid juhatab aga sisse põgus pilguheit seto söögi- ja joogikultuuri olemusse 20. sajandi esimesel poolel. Kuigi raamat on eesti keeles, ei saa ometi üle ega ümber mahlakast ja väljendusrikkast seto keelest.

„Söögitegemisõ man om kol´asja, midä saa-ai salahuisi tetä´:
silki praati´, kapstaruuga kiitä´ja leibä kütsä´“.

Raamatu projekti eestvedaja: MTÜ Setomaa Tulevik.

Raamatu hind siit ostes: 20 eur. Hinnas sisaldub saatmistasu. Raamatu tellimuse saate vormistada kõrvaloleva vormi abil.

 

  • RAAMATU VALMIMISELE PANID OMA ÕLA ALLA:

Piiriveere Liider MTÜ

Food Studio

Setomaa Turismitalo

 

  • RAAMAT MEEDIAS

14.12.2012  Maaleht kajastab raamatu edu SIIN

30.11.2012 Raamat osales rahvusvahelisel kokaraamatute konkursil “Gourmand World Cookbook Awards“ ja pälvis tunnustuse Eesti parima kokaraamatuna kategoorias "Best Culinary Travel Guide"

27.02.2012 Toidutare kajastab raamatut SIIN

22.02.2012  ERR Terevisioon, vaata saadet SIIT

20.02.2012  Maaleht, loe lugu SIIT

07.02,2012  Vikerraadio Uudis+, kuula lugu SIIT

Indrek Kivisalu
Laivi Mesikäpp